1ος Διαγωνισμός Hydrobots

stickerΕίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τον 1ο Διαγωνισμό Hydrobots. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φέτος ή τα προηγούμενα έτη.

 

 

 

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες πέντε κατηγορίες δράσεων:

  • Υποβρύχια πρόκληση: Δημιουργήστε ένα σύντομο video σχετικό με το πώς ο συνδυασμός επιστήμης, τεχνολογίας και απλών υλικών μας βοηθούν να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο όχημα πολλαπλών χρήσεων.
  • Κατασκευάζοντας το όχημα: Δημιουργήστε ένα οπτικοακουστικό οδηγό που θα παρουσιάζει σύντομα αλλά και περιεκτικά τα βήματα που ακολουθήσατε για να φτιάξετε το Hydrobot. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο αν προτιμάτε για το Hydrosensor Kit.
  • Αναβαθμίζοντας το όχημα: Δημιουργήστε ένα μικρό video με το νέο βελτιωμένο Hydrobot σας εν δράση, καθώς και μια σύντομη τεχνική έκθεση που θα περιγράφει τη λειτουργία των προσθηκών που κάνατε, τον τρόπο ολοκλήρωσής τους και τα υλικά που χρησιμοποιήσατε.
  • Αλλάζοντας την εμφάνιση: Στείλτε βίντεο ή φωτογραφίες με το Hydrobot που δημιουργήσατε.
  • Σχέδιο μαθήματος: Δημιουργήστε σχέδια μαθήματος που θα συμβάλουν στην ανάδειξη του θετικού ρόλου που μπορεί να παίξει το Hydrobot στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, στη Μέση Εκπαίδευση.

Οι τέσσερις πρώτες αφορούν ομάδες μαθητών, ενώ η πέμπτη αφορά τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς. Λεπτομέρειες για κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://hydrobots.gr/index/?page_id=3240

αφού εισάγετε τα στοιχεία σας και συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός μέχρι τις 30/6/2014. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικές βεβαιώσεις, ενώ οι πρώτοι ανά κατηγορία θα λάβουν ειδικά βραβεία. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Ιουλίου 2014.Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον ερώτηση ή παρατήρηση.

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους για την πολύ καλή συνεργασία και αναμένουμε με ανυπομονησία τις συμμετοχές σας.