Αποτελέσματα 1ου διαγωνισμού Hydrobots

IMG_0311
Αφού πρώτα ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, με μια μικρή καθυστέρηση,  τα αποτέλεσμα του 1ου διαγωνισμού Hydrobots ο οποίος έλαβε χώρα στις αρχές του καλοκαιριού που πέρασε και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

 

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός περιλάμβανε 5 διαφορετικές κατηγορίες.

Υποβρύχια πρόκληση: Στόχος σε αυτήν την κατηγορία ήταν η δημιουργία  ενός σύντομου video σχετικά με το πώς ο συνδυασμός επιστήμης, τεχνολογίας και απλών υλικών μας βοηθούν να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο όχημα πολλαπλών χρήσεων.

Κατασκευάζοντας το όχημα: Εδώ οι συμμετέχοντες έπρεπε να δημιουργήσουν ένα οπτικοακουστικό οδηγό που θα παρουσιάζει σύντομα αλλά και περιεκτικά τα βήματα που ακολούθησαν  για να κατασκευάσουν το Hydrobot. Εναλλακτικά υπήρχε η επιλογή να γίνει το ίδιο για το Hydrosensor Κιτ

Αναβαθμίζοντας το όχημα: Στην συγκεκριμένη κατηγορία οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να στείλουν ένα μικρό video με το νέο βελτιωμένο από αυτούς  Hydrobot  εν δράση, καθώς και μια σύντομη τεχνική έκθεση που θα περιγράφει τη λειτουργία των προσθηκών που έκαναν, τον τρόπο ολοκλήρωσής τους και τα υλικά που χρησιμοποίησαν.

Αλλάζοντας την εμφάνιση: Σε αυτήν την κατηγορία το βάρος έπεφτε στην εμφάνιση του Hydrobot. Οι συμμετέχοντες  έπρεπε να στείλουν  βίντεο ή φωτογραφίες με το «διαφορετικό»  Hydrobot που δημιούργησαν .

Σχέδιο μαθήματος: Η τελευταία κατηγορία απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς που επέβλεπαν τις ομάδες δημιουργίας του Hydrobot. Στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας έπρεπε να  δημιουργήσουν σχέδια μαθήματος που θα συμβάλουν στην ανάδειξη του θετικού ρόλου που μπορεί να παίξει το Hydrobot στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, στη Μέση Εκπαίδευση.

Συνολικά διαγωνισμό έλαβαν μέρος 16 ομάδες, καταθέτοντας 23 προτάσεις. Η κατηγορία «Κατασκευάζοντας το όχημα» είχε τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στις κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν η ομάδα  του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, υπό τον κο Μιχάλη Βαμβακάρη. Το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου κατέθεσε 4 προτάσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Ύστερα από αρκετή μελέτη, η ομάδα του ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες αξιολόγησε όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και ξεχώρισε ως καλύτερες τις ακόλουθες ανά κατηγορία:

Υποβρύχια πρόκληση:
Μιχάλης Βαμβακάρης, Γιώργος Καλέμης, 1ο Γυμνάσιο Παπάγου
http://youtu.be/yJomRT-ECnM

Κατασκευάζοντας το όχημα:
Γιώργος Σκαπέτης, 4ο ΓΕΛ Δράμας
https://www.youtube.com/watch?v=HeypilLkWyE

Αναβαθμίζοντας το όχημα:
Γιώργος Μουρτζούχος, 1ο ΓΕΛ Αιγίου
http://youtu.be/zzw3sZWAT9k

Μιχάλης Βαμβακάρης, Γιώργος Καλέμης, 1ο Γυμνάσιο Παπάγου
http://youtu.be/BOvuG-Hsn2o

Αλλάζοντας την εμφάνιση:
Διαμαντής Παπαθεοδώρου, Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου
http://www.youtube.com/watch?v=PrlDhM5KZpo

Σχέδιο μαθήματος:
Μανώλης Σίκαλος, ΕΠΑ.Λ Καρλοβασίου
http://hydrobots.gr/index/wp-content/uploads/2014/06/didaskalia.doc

Λεμονιά Γολικίδου, Δημήτρης Φάσουρας, 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας
http://hydrobots.gr/index/wp-content/uploads/2014/07/Hydrobot-A-Business-Plan-μιας-Παραγωγικής-Μονάδας.pdf

Οι παραπάνω ομάδες κέρδισαν  από 1 Κιτ Ηλεκτρονικής κατάλληλο για την πλατφόρμα Arduino.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους τους συμμετέχοντες, , τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς,  για την προσπάθεια που κατέβαλαν και δίνουμε ραντεβού για τον 2ο διαγωνισμό Hydrobots την επόμενη χρονιά ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία

Σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη του προγράμματος για τη νέα σχολική χρονιά. Παρακαλούμε επισκεφτείτε το site του προγράμματος:www.hydrobots.gr