Τα Hydrobots σαλπάρουν ξανά !

logo with name sticker

Φέτος ξανά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα Hydrobots θα ανοίξουν τα πανιά τους ή μάλλον θα κλείσουν τις μπουκαπόρτες τους και θα καταδυθούν πάλι σε ένα ταξίδι μάθησης, απόκτησης εμπειριών και διασκέδασης.

Πρόκειται για το πρωτότυπο πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής που φέρνει στην Ελλάδα, η  Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT). Τα πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου και  έχει ως  βασικό στόχο να  κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους, μέσα από την κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος ROV (Remotely Operated Vehicle)

 Ήδη στις Η.Π.Α το πρόγραμμα έχει υιοθετηθεί από πολλά σχολεία με αποτέλεσμα να  έχουν συμμετάσχει σε αυτό πάνω από 100.000 μαθητές. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος και σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Κύπρος, έχει αρχίσει και στην Ελλάδα πλέον να δημιουργείται ένα  ευρύ σύνολο εκπαιδευτικών και μαθητών που έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό το Hydrobot. Μέχρι  στιγμής παίρνουν μέρος πάνω 210 σχολεία και 250 εκπαιδευτικοί, ενώ ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τις 2000.

 Αν θέλετε να είστε και εσείς ανάμεσα σε αυτούς που θα αποτελέσουν τα νέα μέλη στην ελληνική κοινότητα του Hydrobot, το μόνο που έχετε να κάνετε, αφού παραλάβετε το kit με τα απαραίτητα υλικά, να εντάξετε στην εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης σας την κατασκευή και χρήση του hydrobot, με όποιον τρόπο εσείς νομίζετε. Επίσης θα πρέπει να αποστέλλετε σε μηνιαία βάση κάποιες βασικές αναφορές για την εξέλιξη του προγράμματος και την συμμετοχή των μαθητών σας.  Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από online forum, όπου οι συμμετέχοντες έχουν ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να λύσουν απορίες και να βρουν καινούργιες ιδέες για την βελτίωση των οχημάτων τους.

 Στο τέλος της χρονιάς όλες οι ομάδες δημιουργίας hydrobots συμμετέχουν σε ένα κοινό διαγωνισμό που περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές κατηγορίες όπως αναβαθμίσεις, υποβρύχιες κατασκευές, αλλαγές στην εμφάνιση των οχημάτων κλπ.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Hydrobots, θα πρέπει να συμπληρώσουν το ταχύτερο δυνατόν την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής που θα βρουν στον σύνδεσμο  http://hydrobots.gr/index/?page_id=2084 επεξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το όχημα, εντός ή εκτός μαθήματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε:

στην ιστοσελίδα http://www.hydrobots.gr

μέσω του e-mail:  info@hydrobots.gr

ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον:

Δημήτρη Πιπερίδη (210 9469678)

Γιάννη Αλεξόπουλο (2109469681-2109469621 εσώτ.222)