Αποτελέσματα 2ου διαγωνισμού hydrobots

sticker Καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτέλεσμα του 2ου διαγωνισμού Hydrobots, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο που πέρασε και βρήκε την ίδια θετική ανταπόκριση με τον 1ο διαγωνισμό που διεξήχθη την προηγούμενη χρονιά.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός περιελάμβανε 3 διαφορετικές κατηγορίες.

  • Βελτιώνοντας το Hydrobot: Στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας, οι μαθητικές ομάδες που έλαβαν μέρος έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σύντομο video διάρκειας έως 5 λεπτών στο οποίο θα παρουσιαζόταν με σαφήνεια, οι βελτιώσεις και οι προσθήκες που έκαναν στο Hydrobot σε σχέση με το αρχικό του σχέδιο, ο εξοπλισμός που ενσωμάτωσαν και το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν.
  • Υπολογίζοντας βασικά μεγέθη του οχήματος: Σε αυτή την κατηγορία ζητούνταν από τους μαθητές να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μεθοδολογίες υπολογισμού διάφορων βασικών μεγεθών για το Hydrobot, όπως: Η άνωση που δέχεται το σκάφος από το νερό, η πρόωση που του παρέχουν οι κινητήρες του, καθώς και η κατανάλωση ρεύματος που απαιτούν. Για την περιγραφή των βημάτων που συγκροτούσαν αυτές τις μεθόδους, αλλά και της εφαρμογής τους, ζητήθηκε από την κάθε ομάδα Hydrobot που έλαβε μέρος στην κατηγορία να δημιουργήσει ένα video μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών.
  • Σχέδιο μαθήματος: Η τρίτη κατηγορία απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς που επέβλεπαν τις ομάδες δημιουργίας του Hydrobot. Οι εκπαιδευτικοί που δήλωσαν συμμετοχή, κλήθηκαν να δημιουργήσουν σχέδια μαθήματος που θα αναδείκνυαν τον θετικό ρόλο που μπορεί να παίξει το πρόγραμμα Hydrobot στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, στη Μέση Εκπαίδευση.

Ύστερα από αρκετή μελέτη, η ομάδα του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, αξιολόγησε όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και ξεχώρισε ως καλύτερες τις ακόλουθες ανά κατηγορία:

Βελτιώνοντας το Hydrobot:

  • 1η θέση: Γυμνάσιο Παμφίλων, υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτριος Φεργαδιώτης
  • 2η θέση: Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Κορωπίου, υπεύθυνοι καθηγητές: Μπέκας Βασίλειος, Γεωργία Αραχωβίτη, Φοίβη Λιακοπούλου, Προκόπης Καραγιάννης.

Υπολογίζοντας βασικά μεγέθη του οχήματος:

  • 1η θέση: 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καραβασίλης.

Σχέδιο μαθήματος:

  • 1η θέση: 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Βασίλειος Σπάχος – Σεβαστή Τσιλίκη.
  • 2η θέση: ΓΕΛ Μακρύ Γιαλού, συμμετέχων εκπαιδευτικός: Μιχάλης Ορφανάκης.

Τα σχολεία που ανακηρύχθηκαν πρώτα στις διαγωνιστικές κατηγορίες κερδίζουν από ένα πακέτο “Κιτ Ηλεκτρονικής με πλακέτα Arduino”, ενώ όσα σχολεία πήραν τη δεύτερη θέση κερδίζουν από ένα πακέτο “Κατασκευή Ηλεκτρονικού Gadget”.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και δίνουμε ραντεβού για τον 3ο διαγωνισμό Hydrobots την επόμενη χρονιά, ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη του προγράμματος Hydrobot για τη νέα σχολική χρονιά. Για περισσότερα νέα σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλούμε να επισκεφθείτε το site www.hydrobots.gr και να παρακολουθείτε τη σελίδα https://www.facebook.com/Hydrobots