3ος Διαγωνισμός Hydrobots

stickerΕίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τον 3ο Διαγωνισμό Hydrobots. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φέτος ή τα προηγούμενα έτη.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες 3 κατηγορίες δράσεων:

  • Βελτιώνοντας το hydrobot: Δημιουργήστε ένα μικρό video με το νέο βελτιωμένο Hydrobot σας εν δράση. Στο video εκτός από το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να περιέχεται περιγραφή της βελτίωσης που κάνατε και του εξοπλισμού που ενσωματώσατε. Η μέγιστη διάρκεια του video δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά.
  • Υπολογίζοντας βασικά μεγέθη του οχήματος: Σχεδιάστε και εφαρμόστε μεθόδους υπολογισμού βασικών μεγεθών, όπως η άνωση του hydrobot, η πρόωση των κινητήρων και η κατανάλωση ρεύματος. Στη συνέχεια δημιουργήστε ένα video μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών που θα περιλαμβάνει την περιγραφή των βημάτων της μεθόδου, που χρησιμοποιήσατε για κάθε μια πρόκληση, καθώς και την εφαρμογή της.
  • Σχέδιο μαθήματος: Δημιουργήστε σχέδια μαθήματος που θα συμβάλουν στην ανάδειξη του θετικού ρόλου που μπορεί να παίξει το Hydrobot στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, στη Μέση Εκπαίδευση.

Οι 2 πρώτες κατηγορίες αφορούν ομάδες μαθητών, ενώ η τρίτη αφορά τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς. Λεπτομέρειες για κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: 3ος Διαγωνισμός Hydrobots
αφού εισάγετε τα στοιχεία σας και συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός μέχρι τις 30/06/2016. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικές βεβαιώσεις, ενώ οι πρώτοι ανά κατηγορία θα λάβουν ειδικά βραβεία. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Ιουλίου 2016. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον ερώτηση ή παρατήρηση.

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους για την πολύ καλή συνεργασία και αναμένουμε με ανυπομονησία τις συμμετοχές σας.