3ος Διαγωνισμός Hydrobots

O 3ος διαγωνισμός Hydrobots απευθύνεται σε όλες τις ομάδες που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα του Hydrobot από την έναρξή του μέχρι και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά (2015/16). Περιλαμβάνει 3 διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες, για τις οποίες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια του κειμένου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δημιουργήσει έναν αμοιβαία επωφελή συναγωνισμό μεταξύ των ομάδων που ασχολήθηκαν με την κατασκευή του Hydrobot, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αξιοποίησή του, από την κοινότητα των χρηστών, σαν εργαλείου τεχνολογίας αλλά και εκπαίδευσης. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία θα λάβουν ειδικά έπαθλα.

Καλή επιτυχία

Οδηγίες Διαγωνισμού

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό επιλέξτε πρώτα το έτος συμμετοχής σας στο πρόγραμμα Hydrobot, στο παρακάτω πεδίο.

Πότε λάβατε το πακέτο Hydrobot?

Επιλέξτε σε ποια/ες από τις κατηγορίες θέλετε να συμμετέχετε και προχωρήστε με την καταχώρηση του υλικού που απαιτεί κάθε κατηγορία.

Ειδικότερα σχετικά μέ:

  • Καταχώρηση video: Ανεβάστε τη δημιουργία σας στο youTube και εισάγετε στο πεδίο «Σύνδεσμος» τη διεύθυνσή του. Βεβαιωθείτε ότι το video σας είναι δημόσιο («public» όχι «private»). Στη συνέχεια συμπληρώστε στο πεδίο «Περιγραφή» μια σύντομη περιγραφή της εργασίας σας μέχρι 500 λέξεις.
  • Καταχώρηση αρχείων (κειμένου): Μπορείτε να αναρτήσετε αρχεία κειμένου (word/pdf) τα οποία θα περιέχουν κείμενο ή/και εικόνες. Τα αρχεία δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος τα 10 ΜΒ. Αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο παρακαλούμε χρησιμοποιείστε κάποιο από τα εργαλεία διαχείρισης μεγάλων αρχείων (yousendit, dropbox, κ.λπ.) στέλνοντάς μας σχετικό email στη διεύθυνση info@hydrobots.gr. Στη συνέχεια συμπληρώστε στο πεδίο «Περιγραφή» μια σύντομη περιγραφή της εργασίας σας μέχρι 500 λέξεις.

Η επιλογή των καλύτερων video θα γίνει συνδυάζοντας την (i) εκτίμηση μιας επιτροπής απαρτιζόμενης από στελέχη του Ιδρύματος Ευγενίδου, των ΕΚΦΕ και εκπαιδευτικούς και (ii) του κοινού που θα ψηφίζει τα video στις αντίστοιχες ιστοσελίδες. Η επιλογή του καλύτερου σχεδίου μαθήματος θα γίνει μόνο από την επιτροπή.

Οι καταχωρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/06/2016. Οι ψήφοι του κοινού θα μετρηθούν από τη στιγμή της καταχώρησης του εκάστοτε video μέχρι και την 31/07/2016. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην συνέχεια και θα λάβουν τα σχετικά έπαθλα.

Περιγραφή Επάθλου.

Η νικήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας θα λάβει ως έπαθλο το “Discover Electronics Kit”, αξίας 130 EURO, προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό kit ηλεκτρονικής, το οποίο εκτός από μια πλήρη σειρά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων περιέχει και τον επεξεργαστή Arduino Uno, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για δημιουργία διασκεδαστικών projects αλλά και κατανόησης βασικών αρχών της ηλεκτρονικής. Το kit περιλαμβάνει επίσης και online μαθήματα μέσω video προκειμένου να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε διαφορετικά κυκλώματα όπως ανιχνευτές φωτός και πολλά άλλα, ακολουθώντας τις οδηγίες έμπειρων σχεδιαστών.