Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα των hydrobots Forums Hydrobot Ουδέτερη άνωση και βαρίδια στο πακέτο του hydrobot

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω 10 years, 2 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #2591
  dpiperidis
  dpiperidis
  Member

  Στο πακέτο του hydrobot, μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα, περιλαμβάνονται και 5 βαρίδια για να τα χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή του hydrobot.

  Ο σκοπός είναι να πετύχουμε ουδέτερη άνωση. Δηλαδή το ρομπότ να παραμένει στο βάθος που το στέλνουμε, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργεί ο κινητήρας ύψους-βάθους (Στην πράξη είναι δύσκολο να πετύχουμε ουδέτερη άνωση. Η καλύτερη λύση είναι η ελαφρώς θετική, δηλαδή όταν δεν λειτουργεί ο κινητήρας  το ρομπότ να ανεβαίνει πολύ σιγά)

  Σημείωση: Ο αριθμός των βαριδίων που σας δίνετε στο πακέτο δεν είναι αρκετός για να επιτύχετε ουδέτερη άνωση. Θα πρέπει να αυξήσετε το βάρος το ρομπότ χρησιμοποιώντας επιπλέον βαρίδια (ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε)

   

  Από την ομάδα των hydrobots

  #3110
  1ο ΓΕΛ Αιγάλεω
  1ο ΓΕΛ Αιγάλεω
  Member

  Πραγματικά τα βαρίδια που υπάρχουν μέσα στο κουτί δεν είναι αρκετά.

  Στο πρώτο στάδιο, αφού κατασκευάσαμε το σκελετό, και το σύστημα με τους κινητήρες, όταν πήγαμε στην πισίνα του Αιγάλεω και κάναμε τις δοκιμές μας, χρησιμοποιήσαμε 2 από τα βαρίδια, τα οποία τοποθετήθηκαν στην πλευρά απέναντι από τους κινητήρες. Οι μαθητές σκέφτηκαν και τα πέρασαν μέσα στους σωλήνες, ώστε να ακουμπήσουν κάτω, και καταφέραμε να έχουμε μια αξιοπρεπή συμπεριφορά στην οδήγηση του hydrobot, μέσα στην πισίνα.  Η τοποθέτηση των βαριδιών με αυτό τον τρόπο, έχει το πρόβλημα στις αρχές ότι πρέπει να βγάζεις κάποιους απο τους σωλήνες, κάθε φορά που δοκιμάζεις αλλαγή στα βαρίδια και αυτό δεν είναι καλό για την κατασκευή.

  Στο δεύτερο στάδιο, μετά την επιτυχή κατασκευή της ψηφιακής πλακέτας με τους αισθητήρες, παρατηρήσαμε πως ο αέρας της θήκης του ψηφιακού μέρους, χάλαγε τελείως την ισορροπία του hydrobot όπως επίσης και το εμπόδιζε να βυθιστεί.

  Το τοποθετήσαμε στο πλέγμα από τη μέση και προς τους κινητήρες, με παράλληλα τοποθέτηση, βαριδιών στην απέναντι ακριβώς πλευρά.  Πολύ δύσκολο να μείνει η κατασκευή βυθισμένη. Θα ξαναδοκιμάσουμε με νέα βάρη για άλλη μία φορά.

  Οποιαδήποτε συμβουλή για την ισορροπία και για πόσο έχτρα βάρος χρειαζόμαστε, ακόμα και σε γραμμάρια θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή.

  Οι μετρήσεις μας από την άλλη, είναι ακριβείς. ελέγξαμε τις τιμές της θεμοκρασίας με τις αντίστοιχες από το ψηφιακό θερμόμετρο της πισίνας.

  Τα δεδομένα που καταγράφονται είναι πολλά. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές στον κώδικα να καταγράφει μετρήσεις κάθε 10 τουλάχιστον δευτερόλεπτα και όχι κάθε 1.

  Ελπίζω σε αυτό να μην υπάρχει πρόβλημα από την μεριά της εφαρμογής που παίρνει τις τιμές.

  ευχαριστώ πολύ

  Κοτσιανίδου Γεωργία

  10 Γελ Αιγάλεω

  #3254
  1ο ΓΕΛ Αιγάλεω
  1ο ΓΕΛ Αιγάλεω
  Member

  Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

  Μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς με το hydrobot, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε την ουδέτερη άνωση που χρειαζόμασταν.

  Μετά την κατασκευή και τοποθέτηση των αισθητήρων, πήγαμε μια βόλτα μέχρι τη γνωστή πισίνα του Αιγάλεω, για να δούμε την συμπεριφορά του συνολικού συστήματος πλέον.

  Είχαμε πρόβλημα στην αρχή με την τοποθέτηση της πλακέτας. Ανέβαινε το hydrobot στην επιφάνεια, λόγω του αέρα που ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο κουτί της πλακέτας.

  Χρησιμοποιήσαμε ένα βαρίδι γύρω στα 150 gr, το οποίο δέσαμε στο διχτάκι, και  ακριβώς κάτω από την πλακέτα. Με αυτό τον τρόπο βρήκαμε την ισορροπία του συστήματος και πλέον κάθεται στο νερό σε όποιο σημείο το κατεβάζουμε με το χειριστήριο.

  Ευχαριστώ πολύ.

  Κοτσιανίδου Γεωργία

  <sup>1ο</sup> Γελ Αιγάλεω

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.