Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα των hydrobots Forums Hydrosensor Hydrobot -> πλήρως αυτομαατοποιημένο ρομποτ

Tagged: 

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by dimoveli 7 years, 2 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #4677

  dimoveli
  Member

  Ολοκληρώσαμε την μετατροπή του Hydrobot  σε πλήρβως αυτοματοποιημένο ρομποτ. Λειτουργεί κανονικά από τον Η/Υ.

  Παρατηρήσεις :

  1) δεν χωράει το arduino με τις γέφυρες Η στο κουτί. Λύση: αγοράσαμε έτοιμες μικρού μεγέθους και τις στριμπώξαμε…

  2) Στη χθεσινή δοκιμή στη θάλασσα δυστυχώς από «Παπανικολής¨(το όνομα του hydrobot) έγινε Τιτανικός. Πήρε νερά το κουτί του αυτοματισμού. Μάλλον είχαμε διαρροή από κάποιο καλώδιο είτε του arduino και ελέγχου είτε των κινητήρων. Να σημειωθεί ότι στο κουτί μπαίνουν άλλα δύο καλώδια UTP  ένα για τον έλεγχο του arduino και ένα UTP για τον έλεγχο των κινητήρων.

  3) δεν υπολογίσαμε σωστά την άνωση  από το κουτί του αυτοματισμού και ήθελε περισσότερα βαρύδια για να βυθιστεί. Υπάρχει όμως πρόοβλημα στον χειρισμό καθώς έγινε πιο βαρύ.

  #4678

  dimoveli
  Member

  Το utp ελέγχου ¨κατεβάζει¨ 4 καλώδια από το USB και 2 τροφοδοσίας 12 V   για τους κινητήρες και την πλακέτα και 2 ελεύθερα. Εκτός νερού δούλεψε τέλεια.

  #4679
  dpiperidis
  dpiperidis
  Member

  Το usb το περάσατε απ” ευθείας στο utp χωρίς ενίσχυση; (υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο ειδικά για αυτόν το σκοπό)
  Η απόσταση των 12 μέτρων κανονικά είναι έξω από τις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου USB, αλλά για να δουλεύει σημαίνει είναι στο όριο. Περιμένουμε και φωτογραφίες

  #4680

  dimoveli
  Member

  Το πέρασα χωρίς ενίσχυση. 4 καλώδια για usb, 2 για τροφοδοσία 12V και 2 ελεύθερα για μελλοντική τοποθέτηση κάμερας (παρκαρίσματος αυτοκινήτων). Δυστυχώς δεν στεγανοποίησα το καλώδιο UTP που τροφοδοτούσα από τον κοντρολερ τους κινητήρες και μαλλον πήρε νερό από εκεί! Ελπίζω το data να μην έχει καεί και να δουλεύψει ξανά.

  Παρατήρηση

  Για να συνδέσω το στεγανό κουτί με τους κινητήρες και τον Η/Υ άνοιξα 2 τρίπες για 2 καλώδια utp ένα για τον Η/Υ και ένα για τους κινητήρες. Στο εσωτερικό του κουτιού κώλησα ξανα το UTP με ταχυσυνδέσμους και με το βισμα του usb. Δούλεψε πολύ καλά (δεν το περίμενα!). Η είσοδος των καλωδίων στεγανοποιήθηκε με κόλλα στιγμής ενώ άφησα ελεύθερη την έξοδο των καλωδίων για τους κινητήρες από το UTP περίβλημα!!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.