Οδηγίες Κατασκευής hydrobot sensor v1

Το hydrobot sensor v1 είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που επιτρέπει τη λήψη βασικών μετρήσεων μέσα στο νερό (πίεση, θερμοκρασία, φωτεινότητα) και την αποθήκευσή τους σε ειδική κάρτα μνήμης, για να μπορείτε να τις επεξεργαστείτε σε ύστερο χρόνο.

IMG_2445

Έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην επεκτασιμότητα του κυκλώματος, ώστε να είναι δυνατή η προσθήκη επιπλέον αισθητήρων όσο γίνεται ευκολότερα. Το μεγάλο πλεονέκτημα του hydrosensor kit είναι ότι βασίζεται στην πολύ γνωστή και ευρεώς χρησιμοποιούμενη ανοιχτή πλατφόρμα ανάπτυξης arduino. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει και τον «ηλεκτρονικό εγκέφαλο» του hydrobot σας, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μετατρέπεται, από ένα απλό τηλεκατευθυνόμενο σε ένα πραγματικό αυτόνομο ρομπότ.

Από τον παρακάτω σύνδεσμο, κατεβάστε τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής του hydrosensor:
Οδηγίες κατασκευής hydrobot sensor v1 (2η έκδοση)

Το κύκλωμα σχεδιάστηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τους υποψήφιους διδάκτορες Γαλανόπουλο Κωνσταντίνο και Πιπερίδη Δημήτριο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Παύλου Π. Σωτηριάδη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Προκειμένου να λειτουργήσει το hydrobot sensor, απαιτεί και τον κατάλληλο κώδικα (frimware) που θα πρέπει να φορτωθεί στον μικροελεκτή.
Κατεβάστε την καινούργια έκδοση του κώδικα από εδώ: hydrobot sensor firmware

Μπορείτε επιπλέον να κατεβάσετε και το hydrobot Controller που έρχεται να συμπληρώσει τις δυνατότητες του hydrobot sensor.

Σημείωση: Το Hydrobot Controller απαιτεί την καινούργια έκδοση του firmware. Τα σχολεία που παρέλαβαν το πακέτο το σχολικό έτος 2012 – 2013, θα χρειαστεί να κατεβάσουν την καινούργια έκδοση. Τα σχολεία που έλαβαν το πακέτο hydrobot sensor το έτος 2014, δε χρειάζεται να προβούν σε αναβάθμιση.